Rijeka : Ubojstvo i pokušaj ubojstva

Slika /PU_PG/uhicenik01.jpg

Nastavno na priopćenje ove Policijske uprave o događaju u ugostiteljskom objektu u Jušićima od 5. studenog 2010. godine, u nastavku donosimo rezultate dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja, kojeg provode policijski službenici Policijske postaje Opatija i Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

Nastavno na priopćenje ove Policijske uprave o događaju u ugostiteljskom objektu u Jušićima od  5. studenog 2010. godine, u nastavku donosimo rezultate dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja, kojeg provode policijski službenici Policijske postaje Opatija i Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske. 

Očevidom kao i drugim prikupljenim saznanjima utvrđeno je kako su se oko 16,15 sati u ugostiteljskom objektu „Omega“ u Jušićima verbalno, a zatim i fizički sukobila trojica muškaraca: 30-godišnji A.K., 26-godišnji S.K. i 28-godišnji D.V. Tijekom toga sukoba 28-godišnjak je u smjeru ove dvojice  ispalio više hitaca iz pištolja nanijevši im ozljede od kojih je 30-godišnjak preminuo na mjestu događaja, dok je 26-godišnjak prevezen u KBC Rijeka poradi pružanja liječničke pomoći. Utvrđeno je kako je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

28-godišnji D.V. je nakon pucnjave pobjegao iz ugostiteljskog objekta, no policija ga je nedugo nakon dolaska pronašla u neposrednoj blizini te dovela na kriminalističko istraživanje. U trenutku događaja u samom ugostiteljskom objektu nalazilo se osoblje i manji broj gostiju kako unutar tako i na terasi objekta, ali srećom nije nitko ozlijeđen. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je između ozlijeđenih i počinitelja unatrag tridesetak dana došlo do verbalnog i fizičkog sukoba unutar objekta u kojem počinitelj radi kao redar, no nekih drugih motiva vezano za ovaj događaj za sada nije utvrđeno. 

U dogovoru sa istražnom sutkinjom Županijskog suda u Rijeci te Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci utvrđeno je kako će se po dovršetku kriminalističkog istraživanja u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci dovesti 28-godišnjak s područja Matulja. Osnovano se sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstva i pokušaj ubojstva na štetu 30 i 26-godišnjaka iz Rijeke.

Kriminalističko istraživanje još je u tijeku te će javnost biti pravovremeno obaviještena o novim saznanjima.



Pisane vijesti