SASTANAK PREDSTAVNIKA MUP-a I ZAJEDNICE UDRUGA UMIROVLJENIH POLICAJACA

U Ministarstvu unutarnjih poslova u Savskoj ulici održan je u petak, 5. studenog, sastanak državnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova gospodina Ivice Buconjića i pomoćnika ministra gospodina Zlatka Gledeca s predstavnicima Zajednice udruga umirovljenih policajaca. Kao trenutno najveće probleme Zajednice udruge umirovljenih policajaca predsjednik Zajednice gospodin Jožef Pfeifer naveo je aktualno pitanje vraćanja duga umirovljenicima, kao i zakonske regulative po kojima umirovljeni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova primaju mirovine, te je u rješavanju tih pitanja zatražio pravnu pomoć Ministarstva. Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova istaknuli su kako pravna služba MUP-a stoji na usluzi Zajednici u svim njihovim problemima. Otvoreno je i pitanje razlike u mirovinama policijskih službenika, ovisno o tome koje su godine otišli u mirovinu. Državni tajnik Ministarstva naglasio je kako se treba poraditi na tome da svi znaju pod kojim uvjetima odlaze u mirovinu i kako ne bi postojale drastične razlike u visini mirovina, ali kako je jedan od ciljeva, uz uvažavanje specifičnosti policijskog posla, s vremenom podići dobnu granicu umirovljenja. Predsjednik Zajednice Pfeifer ukratko je pojasnio i organizaciju Zajednice, odnosno obavijestio predstavnike MUP-a da se u sklopu Zajednice na području Republike Hrvatske trenutno nalazi 17 Udruga, koje zajedno broje oko 6 tisuća članova. Udruge još nisu osnovane u Splitu, Zadru, Šibeniku i Gospiću, ali se i na tome radi, zaključio je Pfeifer.

U Ministarstvu unutarnjih poslova u Savskoj ulici održan je u petak, 5. studenog, sastanak državnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova gospodina Ivice Buconjića i pomoćnika ministra gospodina Zlatka Gledeca s predstavnicima Zajednice udruga umirovljenih policajaca.
Kao trenutno najveće probleme Zajednice udruge umirovljenih policajaca predsjednik Zajednice gospodin Jožef Pfeifer naveo je aktualno pitanje vraćanja duga umirovljenicima, kao i zakonske regulative po kojima umirovljeni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova primaju mirovine, te je u rješavanju tih pitanja zatražio pravnu pomoć Ministarstva. Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova istaknuli su kako pravna služba MUP-a stoji na usluzi Zajednici u svim njihovim problemima.
Otvoreno je i pitanje razlike u mirovinama policijskih službenika, ovisno o tome koje su godine otišli u mirovinu. Državni tajnik Ministarstva naglasio je kako se treba poraditi na tome da svi znaju pod kojim uvjetima odlaze u mirovinu i kako ne bi postojale drastične razlike u visini mirovina, ali kako je jedan od ciljeva, uz uvažavanje specifičnosti policijskog posla, s vremenom podići dobnu granicu umirovljenja.
Predsjednik Zajednice Pfeifer ukratko je pojasnio i organizaciju Zajednice, odnosno obavijestio predstavnike MUP-a da se u sklopu Zajednice na području Republike Hrvatske trenutno nalazi 17 Udruga, koje zajedno broje oko 6 tisuća članova. Udruge još nisu osnovane u Splitu, Zadru, Šibeniku i Gospiću, ali se i na tome radi, zaključio je Pfeifer.

Stranica