Sastanak s predstavnicima zaklade Hanns Seidel Stiftung

Slika topvijesti/2017/prosinac/12-12-000.jpg

Razmotreni su aktualni sigurnosni izazovi te je u tom kontekstu istaknuta važnost zaštite vanjske granice EU-a kao i članstva Republike Hrvatske u schengenskom prostoru

Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović održao je danas, 12. prosinca, u Ministarstvu unutarnjih poslova sastanak s regionalnim direktorom za jugoistočnu Europu zaklade Hanns Seidel Stiftung dr. Klausom Fiesingerom.

Riječ je o njemačkoj zakladi sa sjedištem u Münchenu koja u Republici Hrvatskoj djeluje od 1997. godine s uredom u Zagrebu.

Ministar Božinović i dr. Klaus Fiesinger istaknuli su veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom što potvrđuju i brojne konferencije i seminari, koje predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i zaklade Hanns Seidel Stiftung godinama zajedno provode iz područja kriminalistike, policijskih znanosti, sigurnosti i srodnih disciplina.

Dogovoren je nastavak suradnje u razmjeni znanja, iskustava i stručnjaka, posebno u području IT-a. Razmotreni su aktualni sigurnosni izazovi te je u tom kontekstu istaknuta važnost zaštite vanjske granice EU-a kao i članstva Republike Hrvatske u schengenskom prostoru.

Na sastanku u Kabinetu ministra prisustvovale su državna tajnica za europske i međunarodne poslove Terezija Gras i Aleksandra Markić Boban, ravnateljica ureda njemačke zaklade smještenog u Zagrebu.

Na kraju sastanka dr. Klaus Fiesinger zahvalio je ministru na otvorenosti za nastavak kao i daljnje jačanje suradnje između Zaklade i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.  



Pisane vijesti