Sastanak Upravnog odbora CEPOL-a u Beču

Slika /topvijesti/2018/11_studeni/Peti%20sastanak%20Upravnog%20odbora%20CEPOL-a%20u%20Be%C4%8Du/slika-1.jpg

Na sastanku Upravnog odbora CEPOL-a za zamjenicu predsjednika Trija koje će predsjedati Europskom unijom izabrana Danijela Petković, predavač na Policijskoj akademiji

Peti sastanak Upravnog odbora Agencije Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva (CEPOL) održan je 20. i 21. studenog u Beču.  Na sastanku je iz sastava nadolazećeg Trija koje će predsjedavati Europskom unijom (Rumunjska, Finska i Hrvatska) za predsjednika izabran Kimmo Kaleva Himberg iz Finske a za zamjenicu predsjednika Danijela Petković. Novoizabrani članovi će stupiti na dužnost 1. siječnja 2019. godine.

Izvršni direktor CEPOL-a Detlef Schroeder zahvalio je sadašnjem predsjedniku Upravnog odbora Norbertu Leitneru iz Austrije i njegovom zamjeniku Elmaru Nurmeli iz Estonije na dosadašnjem odličnom radu i suradnji te poželio uspjeh u radu novim predsjedavateljima.

Na sastanku su prezentirani i zajednički prioriteti Trija u upravljanju Agencijom a to su veća prepoznatljivost CEPOL-a kao krovne agencije za osposobljavanje svih službenika za izvršavanje zakonodavstva, nastavak rasprave na strateškoj razini o CEPOL-ovoj aktivnoj ulozi u kreiranju unutarnje sigurnosti Europske unije, daljnje unaprjeđenje CEPOL-ovog poslovnog modela, veća uključenost CEPOL-ovih partnera u organizaciju rezidencijalnih i ostalih aktivnosti, daljnje razvijanje sveobuhvatnog i sadržajnog sustava kvalitete upravljanja i unaprjeđenje suradnje između JHA agencija Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova (Justice and home affairs).

Na marginama ovog sastanaka održan je i sastanak formalne primopredaje između sadašnjeg i budućeg Trija te izvršnog direktora CEPOL-a. 


Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi