Seminar o kriminalističkim istraživanjima kibernetičkog kriminaliteta

Slika topvijesti/2018/03_ozujak/seminar_valbandon_00.jpg

Policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti su upoznali sudionike o mogućnostima pribavljanja elektroničkih dokaza pohranjenima izvan RH, načinima analize i dekripcije zloćudnih računalnih programa

Seminar „Praktična iskustva u provedbi kriminalističkih istraživanja kaznenih djela kibernetičkog kriminaliteta“, za 35 policijskih službenika kriminalističke policije, čiji djelokrug rada obuhvaća kriminalistička istraživanja kibernetičkog kriminaliteta, održava se od 19. do 21. ožujka u Valbandonu.

Organizatori seminara su policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti, koji su u uvodnom dijelu seminara upoznali sudionike s novostima u radu Službe, aktualnim kriminalističkim istraživanjima, mogućnostima pribavljanja elektroničkih dokaza pohranjenima izvan RH, načinima analize i dekripcije zloćudnih računalnih programa (malware), te platformama i alatima za podršku kriminalističkih istraživanja kibernetičkih napada, koje je na raspolaganje državama članicama stavio Europol.

Sudionici seminara su policijski službenici iz policijskih uprava, a u radu seminara sudjeluju i dva rukovodeća policijska službenika za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta iz Republike Slovenije.

Prema Nastavnom planu i programu, ovaj Seminar realizirat će se u trajanju od 21 nastavnog sata kroz tri dana, a obuhvatit će područja kibernetičkih napada, povrede intelektualnog vlasništva, računalne forenzike i spolnog iskorištavanja djece putem Interneta.



Pisane vijesti