Šestero prijavljeno zbog sumnje u "izvlačenje" novca iz trgovačkih društava

Slika ILUSTRACIJE/policija2.jpg

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni, u razdoblju od 2002. do 2015. godine,kao odgovorne osobe trgovačkih društava koja su bila izvođači radova na više projekata na području Zagrebačke županije, „izvlačili“ prihode temeljem nevjerodostojnih faktura više trgovačkih društava podizvođača. Radi pribavljanja protupravne imovinske koristi društvima je počinjena šteta u iznosu od najmanje 81 milijun kuna

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici PNUSKOK-a u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni, u razdoblju od 2002. do 2015. godine,kao odgovorne osobe trgovačkih društava koja su bila izvođači radova na više projekata na području Zagrebačke županije, „izvlačili“ prihode temeljem nevjerodostojnih faktura više trgovačkih društava podizvođača. Radi pribavljanja protupravne imovinske koristi društvima je počinjena šteta u iznosu od najmanje 81 milijun kuna, a za više fizičkih osoba pribavljena je nepripadna dobit od najmanje 106 milijuna kuna, dok je Državni proračun RH oštećen u iznosu većem od 30 milijuna kuna.

Zbog postojanja sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela uhićeno je 6 osoba starosti od 38 do 61 godine koje su predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je USKOK-u.



Pisane vijesti