Šestorka osumnjičena za preprodaju heroina

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/DROGA/droga_paketici_kokain.jpg
Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske, u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba sa splitskog i zadarskog područja, u dobi od 28 do 47 godina, koje se sumnjiči za preprodaju heroina.
 
Osumnjičeni su da su u protekla četiri mjeseca u nekoliko navrata na splitskom području nabavili najmanje 400 grama heroina, prevezli ga na zadarsko područje i preprodavali ovisnicima.
 
U sklopu istraživanja, policijski su službenici pretragom kod 34-godišnjaka na biogradskom području pronašli 15 grama duhana pomiješanog s marihuanom, 4,5 grama heroina i 0,3 grama kokaina, kod 47-godišnjaka na splitskom području 43 grama heroina, tri grama kokaina, dvije tablete sintetičke droge MDMA, dva grama marihuane i preciznu vagu, te kod 46-godišnjaka devet bočica s otopinom metadona i sedam tableta lijeka s popisa opojnih droga.
 
Droga i vaga su im oduzeti, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, svi su privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, uz kaznenu prijavu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama.


Pisane vijesti