Sigurna turistička sezona: Mađarski i poljski policajci u Zadru

Slika topvijesti/2017/srpanj/zadar_sts.jpg

U Policijskoj upravi zadarskoj održana je konferencija za medije s temom Sigurna turistička sezona na kojoj su predstavljeni mađarski i poljski policijski službenici koji će, u sklopu međunarodne policijske suradnje, tijekom srpnja i kolovoza

Foto: PU zadarska

U Policijskoj upravi zadarskoj održana je konferencija za medije s temom Sigurna turistička sezona na kojoj su predstavljeni mađarski i poljski policijski službenici koji će, u sklopu međunarodne policijske suradnje, tijekom srpnja i kolovoza, boraviti na području PU zadarske. Dobrodošlicu im je, uz ugodan boravak na našoj obali, poželio načelnik PU zadarske Neven Paškalin.

U prvom terminu, od 1. do 31. srpnja, u Zadru će boraviti  mađarski policijski službenici  Lajos Magyar i Zita Barbara Mak te će ih od 1. do 31. kolovoza zamijeniti Gabor Jankovics i Janos David, dok će tijekom srpnja i kolovoza  boraviti poljski policijski službenici Mateusz Panczyk i Dariusz Latka

Strani policajci su izrazili veliko zadovoljstvo, ali i čast što upravo u Zadru imaju priliku obnašati službu.

Službu će obavljati u skladu s nalozima rukovoditelja u policijskim postajama, odjeveni u svoje službene odore i bez oružja. Tijekom boravka na našem području strani policijski službenici neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati nikakve policijske mjere. Njihova je zadaća pomaganje hrvatskoj policiji u obavljanju dužnosti, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s mađarskim i poljskim turistima, u prevenciji kaznenih djela i prekršaja te poboljšanju sigurnosti prometa.

Stranim policajcima domaćini će biti policijski službenici PU zadarske Luka Pribislavić i Mijo Grgić.

Osim predstavljenih mađarskih i poljskih policajaca na konferenciji su bile nazočne i mađarska konzulica Eniko Tuska te poljska konzulica Dagmara Luković.

Mađarska je konzulica istaknula kako je ponosna što je upravo Mađarska prije jedanaest godina bila prva zemlja koja je poslala svoje policajce u Hrvatsku pa je tako i ovogodišnja suradnja nastavak višegodišnje uspješne policijske suradnje između hrvatske i mađarske policije. Također je istaknula kako je upravo Hrvatska omiljena destinacija brojnim Mađarima, kako zbog blizine tako i zbog sigurnosti.

Poljska je konzulica napomenula kako se nada što mirnijoj sezoni, kako za poljske turiste tako i za policajce obiju država.

Nakon konferencije poljski i mađarski policajci su sa zadarskim kolegama i novinarima prošetali zadarskim Poluotokom gdje su se susreli i sa svojim sunarodnjacima.

Facebook stranica Sigurna turistička sezona 



Pisane vijesti