Sisak: dvadesetogodišnjak počinio 11 teških krađa

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Belog Manastira, zbog sumnje da je na području Kutine počinio 11 teških krađa i jednu krađu.
 U subotu, 4. prosinca oko podneva, u Mažuranićevoj ulici u Banovoj Jaruzi na području Kutine osumnjičeni 20-godišnjak je nasilno otvorio prozor na kući 48-godišnje žene i ušao u unutrašnjost, ali nije ništa ukrao. Kutinski policajci su ga ubrzo pronašli te ga zbog sumnje da je počinio ovu provalu uhitili.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on provalio u ovu kuću, ali i da je u razdoblju od lipnja 2008. godine do početka prosinca ove godine u samom gradu Kutini provalio u dva poslovna prostora iz kojih je ukrao jedno prijenosno računalo i jednu centralnu jedinicu računala. U tom je razdoblju također provalio i u kiosk iz kojeg je ukrao oko 900 kutija cigareta, dok je iz jednog hladnjaka pokraj kioska otuđio sok.

Na parkiralištima u gradu provalio je u četiri osobna vozila te ukrao radio-uređaje, dok je u pokušaju provale u benzinsku postaju jedne noći tijekom ožujka spriječen jer se aktivirao alarm pa je pobjegao ne ulazeći u sam objekt. U rujnu ove godine, u večernjim satima, vozeći se biciklom iz ruke je ukrao novčanik djevojci koja se pješice kretala nogostupom, a u pokušaju krađe u Banovoj Jaruzi ove subote, 4. prosinca u prijepodnevnim satima zatekla ga je 62-godišnja žena koja ga je ušavši u kuhinju svoje kuće vidjela kako otvara ladice elemenata, ali nakon što je ušla on je pobjegao iz kuće u nepoznatom smjeru i potom provalio u kuću u Mažuranićevoj ulici, nakon čega su ga policijski službenici pronašli i uhitili.  
Izvršenom pretragom kuće na adresi njegovog prebivališta nisu pronađeni ukradeni  predmeti, već ih je on, prema njegovoj izjavi, prodavao odmah nakon što ih je ukrao.


Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je ovaj 20-godišnjak ovoga ljeta počinio desetak teških krađa i krađa na području tri županije (Zadarske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske) te su se policijski službenici iz ovih policijskih uprava uključili u kriminalističko istraživanje.     
Zbog teških krađa i krađe na kutinskom području policijski službenici Policijske postaje Kutina nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 20-godišnjaka podnijeli su kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.



Pisane vijesti