Sisak: Krali bakar na naftnim bušotinama i gorivo

 

Policijski službenici Policijske postaje Novska proveli su kriminalistička istraživanja nad trojicom Kutinčana (dvojica stara 22 godine, a jedan 38 godina), zbog osnovane sumnje da su na naftnim bušotinama u polju kod mjesta Kozarice, grad Novska, počinili dvije teške krađe.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni teške krađe počinili u razdoblju od 30. 11. 2010. godine do sredine travnja ove godine tako što su na bušotinama provalili vrata dviju trafostanica koje služe za napajanje bušotina, u unutrašnjosti kojih su demontirali i ukrali dva transformatora i više bakrenih vodiča.

 Prema odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća materijalna šteta nastala ovim dvjema teškim krađama iznosi 90 tisuća kuna. Istraživanjem je također utvrđeno da su dvojica počinitelja, zajedno s 29-godišnjim Kutinčaninom, početkom ovog mjeseca u šumi kod mjesta Kraljeva Velika, općina Lipovljani, nasilno otvorili rezervoar na radnom stroju te istočili i ukrali oko 60 litara dizel goriva, a nedaleko od stroja ukrali su i bačvu u kojoj se nalazilo oko 200 litara dizela. Odgovorna osoba oštećene šumarije materijalnu štetu procjenjuje na oko dvije i pol tisuće kuna. Zbog ovih teških krađa protiv svih osumnjičenih policija u Novskoj je podnijela kaznene prijave.      

 



Pisane vijesti