Sisak: Nesavjesno gospodarsko poslovanja

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU sisačko- moslavvačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem s područja Gline, zbog sumnje da je na štetu poduzeća iz Gline počinio kazneno djelo nesavjesnog gospodarskog poslovanja.


   Naime, osnovano se sumnja da osumnjičeni kao direktor, tj. odgovorna osoba oštećenog glinskog poduzeća od početka 2006. godine do 23. listopada 2009. Godine, od više fizičkih i pravnih osoba nije pokrenuo postupke naplate izdanih računa za obavljene usluge koje su im pružene od tog poduzeća.   
 Radi toga su navedena potraživanja pala u zastaru i nisu mogla biti naplaćena, čime je osumnjičeni postupio suprotno postojećim zakonskim propisima, Izjavi o osnivanju društva, Ugovoru o radu i Odlukama nadzornog odbora te je svojim nesavjesnim radom grubo povrijedio dužnost skrbi o imovinskim interesima svog poduzeća, prouzročivši štetu od najmanje 694 137 kuna.
Zbog kaznenog djela nesavjesnog gospodarskog poslovanja protiv njega je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava.



Pisane vijesti