Sisak: Prijevare u gospodarskom poslovanju

Slika fotke_ilustracije/novac02.jpg

Zbog sumnje da su na štetu jedne sisačke tvrtke počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta te policijske uprave proveli su kriminalistička istraživanja nad 59-godišnjim muškarcem iz Sesveta i 32-godišnjim Zagrepčaninom.

 Foto: ilustracija

PU susačko-moslavačka izvijestila je da su Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta te policijske uprave proveli su kriminalistička istraživanja nad 59-godišnjim muškarcem iz Sesveta i 32-godišnjim Zagrepčaninom, zbog sumnje da su na štetu jedne sisačke tvrtke počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju.
  

Naime, osumnjičeni 59-godišnjak je, kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Zadru, tijekom rujna i prve polovice listopada prošle 2009. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku, s predstavnikom oštećene sisačke tvrtke ugovorio kupovinu 900 kvadratnih metara građevinske skele u vrijednosti od 78 296 kuna, za što je kao instrument osiguranja plaćanja izdao bjanko zadužnicu.
Kako račun po dospijeću nije platio, a zadužnica nije bila naplativa zbog nedostatka sredstava na žiro-računu njegove tvrtke, za svoju je tvrtku stekao protupravnu imovinsku korist u rečenom iznosu od 78 296 kuna.
Tridesetdvogodišnji Zagrepčanin je na gotovo jednaki način počinio prijevaru u gospodarskom poslovanju tako da je od sredine siječnja pa do ožujka ove godine s predstavnikom oštećene sisačke tvrtke ugovorio kupovinu podupirača za građevinsku skelu vrijednu 98 924 kune, za što je kao instrument osiguranja plaćanja izdao bjanko zadužnicu i mjenicu.
Kako ni on račun po dospijeću nije platio, a zadužnica i mjenica nisu bile naplative zbog nedostatka sredstava na žiro-računu zagrebačke tvrtke u kojoj je on odgovorna osoba, za tu je tvrtku stekao protupravnu imovinsku korist od 98 924 kune.
Protiv obojice osumnjičenih nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesene su kaznene prijave.
 



Pisane vijesti