Sklopljen je Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nabava prijenosnih radnih stanica za digitalno izuzimanje otisaka prstiju - EURODAC"

Slika /2020- eu slike/logotip_schengen_800x600.jpg

Prijenosne EURODAC radne stanice služit će u svrhu zadržavanja efikasnog sustava registracije i kvalitetnije obrade podataka o strancima u nezakonitom boravku u Republici Hrvatskoj

FOTO: Ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije te Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, dana 24. svibnja 2023. godine, sklopili su Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nabava prijenosnih radnih stanica za digitalno izuzimanje otisaka prstiju - EURODAC“ u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF).

Sredstvima iz projekta nabavit će se prijenosne EURODAC radne stanice u svrhu zadržavanja efikasnog sustava registracije i kvalitetnije obrade podataka o strancima u nezakonitom boravku u Republici Hrvatskoj.

Ukupna vrijednost projekta „Nabava prijenosnih radnih stanica za digitalno izuzimanje otisaka prstiju - EURODAC" iznosi 1.000.000,00€ s PDV-om, od čega je 75% sufinancirano sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju, dok je 25% sredstava osigurano iz Državnog proračuna.

Pisane vijesti | Projekti | Znanost i inovacije