Slatina: „Prevencija huliganizma i govora mržnje“

Slika topvijesti/2017/prosinac/slatina01.jpg

U Pučkom otvorenom učilištu Slatina jučer, 8. prosinca, održan je edukativni program „Prevencija huliganizma i govora mržnje“.

U Pučkom otvorenom učilištu Slatina jučer, 8. prosinca, održan je edukativni program „Prevencija huliganizma i govora mržnje“. 

Kino dvorana u Slatini bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda Srednje škole Marka Marulića i Industrijsko-obrtničke škole. Oni su prije nekoliko dana u svojim školama prošli dio edukacije o prevenciji huliganizma i govora mržnje.

Edukativni program je započeo prikazivanjem filma njemačke produkcije „Na domaćem terenu – Heimspiel“, kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, a koji je nastao u programu prevencije kriminaliteta Policije Pokrajina i Saveza (ProP - Das Programm Polizeiliche Kriminalpravention der Lander und des Bundes).

Film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana  - sudionika brutalnih fizičkih sukoba i ovisnika o adrenalinu. Dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje, situacija se dodatno komplicira jer novi učenik Denny je, također, huligan…

Svoj doprinos cjelokupnom programu dali su izvođači glazbenog sastava „Čista petica“, koji su glazbom protiv nasilja, pokušali ukazati učenicima, kako je u društvu u kojem se nalaze bitna međusobna generacijska tolerancija.

Na kraju programa voditeljica Službe za prevenciju Ravnateljstva policije Sandra Veber zahvalila se svim učesnicima ovog programa, a naročito učenicima, te im poručila da šire ljubav, a ne mržnju.



Pisane vijesti