Slavonski Brod: Edukativno predavanje u vrtiću

Projekt pod nazivom „Sigurnost djece predškolske dobi u prometu“ inicirao je policijski službenik za preventivu Boris Janč

 

Jučer u 13 sati policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Slavonski Brod Irena Held je sa radnim kolegama posjetila dječji vrtić „Pčelica“, gdje je održala edukativno predavanje koje je prilagodila djeci predškolske dobi. Projekt pod nazivom „Sigurnost djece predškolske dobi u prometu“ inicirao je policijski službenik za preventivu Boris Janč. Projekt se provodi na nivou PU brodsko-posavske (Slavonski Brod, Nova Gradiška, Vrpolje i Okučani) uz suradnju policijskih službenika i odgajatelja, odnosno prosvjetnih djelatnika.

Glavni cilj ovog projekta koji obuhvaća dječje vrtiće i osnovne škole s programom tzv. „male škole“ je što veća sigurnost djece predškolske dobi u prometu, no i uspostava prijateljskog odnosa na relaciji djeca – policijski službenici.

U Dječjem vrtiću „Pčelica“ prometnu policiju je dočekala odgajateljica Ivana Gusak i 20-tak djece s kojima je Irena Held razgovarala. Govorila im je o ponašanju u prometu s naglasnom na pravilno prelaženje kolnika, pojasnivši im gdje i na koji način kolnik mogu prijeći sigurno. Poučila ih je i tome kako se trebaju pravilno smjestiti kada se voze u vozilu i o igranju na mjestima koje su uz prometnice, te vožnju biciklom, savjetujući ih na oprez.

Na kraju predavanja djeca su s oduševljenjem pregledavala službena vozila i motocikl, a policijska službenica je tom prigodom uručila poklon – didaktičke igračke koje je osigurala Županija brodsko-posavska.



Pisane vijesti