Slavonski Brod: Razbojništvo

 

Jučer desetak minuta iza 13 sati zaprimljena je dojava o počinjenom razbojništvu u poslovnicu banke u Slavonskom Brodu, Štrosmajerova ulica. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su provedenim očevidom, uz nazočnost istražnog suca, utvrdili da su oko 13.10 sati u banku ušle dvije maskirane osobe te su od zaposlenika uz prijetnju vatrenim oružjem zatražile novac. S plijenom su se potom počeli udaljavati iz poslovnice. Policijski službenici uspjeli su ih tada spriječiti pri bijegu po izlasku iz banke, no oni su u tom trenutku napali policajce te je došlo do uporabe vatrenog oružja.

 U ovom događaju dvije osobe su ozlijeđene: jedan osumnjičenik za ovo kazneno djelo i jedan policajac. Liječnička pomoć im je pružena im je u bolnici u Slavonskom Brodu.

Drugi osumnjičenik je u bijegu te policija nastavlja daljnji rad u cilju njegova pronalaska i utvrđivanja svih okolnosti, odnosno, bitnih činjenica u svezi ovog kaznenog djela. Policijski službenik za odnose s javnošću jučer je o kaznenim djelima razbojništva i širenju lažnih i uznemirujućih glasina u poslijepodnevnim satima izvijestio predstavnike medija telefonom te održanom konferencijom za novinare ispred policijske uprave.

 

                       



Pisane vijesti