Slavonski Brod: Razriješen veći broj kaznenih djela

Slika topvijesti/2011/svibanj/sl_brod.jpg

Kriminalističkim istraživanjem nad 16 osoba u dobi od 11 do 61 godinu (pet punoljetnih osoba i 11 maloljetnika i djece) potvrđena je osnovana sumnja u počinjenje 14 kaznenih djela.  

FOTO:  PU brodsko-posavska 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su kriminalističkim istraživanjem nad 16 osoba u dobi od 11 do 61 godinu (pet punoljetnih osoba i 11 maloljetnika i djece) potvrdili osnovanu sumnju u 14 kaznenih djela.

Dakle, razriješena su dva kaznena djela teške krađe, 10 kaznenih djela krađe, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Utvrđeno je da su oni, pojedinačno ili u grupama, od lipnja 2010. do svibnja ove godine na području Slavonskog Broda u 13 slučajeva, te u jednom slučaju na području općine Bebrina, otuđili razne predmete (akumulatore, otpadno željezo, kabl za elektro aparate, elektro motor, prikolicu za kultivator, mesingane i metalne vaze, bakrene oluke/rine, bicikl, razno posuđe, pribor za jelo, žičanu ogradu, okapnice od aluminijskog eloksiranog lima i sl.).

Otuđene predmete je 61-godišnjak otkupljivao (sudjelovao osobno u tri kaznena djela) i držao na svom ilegalnom skupljalištu sekundarnih sirovina u Slavonskom Brodu, te prodavao. Temeljem sudskog naloga policija je pretražila prostor, odnosno dvorište i prostorije koje on koristi, te pronašla i izuzela i druge razne predmete za koje se sumnja da potječu iz kaznenih djela, pa policija nastavlja svoj rad.

U sklopu pretrage pronađena je i velika količina oružja, i to 13 raznih pušaka, jedna cijev za lovačku pušku, 11 revolvera raznih marki i jedan pištolj nepoznate marke, koje je 61-godišnjak prikupljao duži niz godina.  

Također je utvrđeno da su 11-godišnjak, 13-godišnjak i 15-godišnjak tijekom veljače ove godine u užem centru Slavonskog Broda oštetili šest aparata za prodaju parkirnih karata, tako što su razbili zaštitnu plastiku na otvoru za ubacivanje novca u aparat.

Ukupna materijalna šteta bez stručne procjene pričinjena ovim kaznenih djelima cijeni se na iznos od oko 55 tisuća kuna.

 U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv svih punoljetnih osoba slijede odgovarajuće kaznene prijave, odnosno posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama, kaznene prijave i izvješća nadležnom državnom odvjetništvu za mladež, te izvješća Centru za socijalnu skrb.



Pisane vijesti