Slavonski Brod: Riješena serija kaznenih djela

 

Policijski službenici su tijekom kolovoza kriminalističkim istraživanjem obuhvatili osam osoba u dobi od 16 do 21 (svi iz Slavonskog Broda), kojim su riješili serije od sveukupno 15 imovinskih kaznenih djela. Radi se o 14 kaznenih djela teške krađe i jednom kaznenom djelu krađe.

Početkom kolovoza dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom mladića riješili su 11 kaznenih djela teških krađa. Utvrđeno je da su dvojica 18-godišnjaka i 17-godišnjak (uglavnom po dvojica ili sva trojica) od travnja do kolovoza provaljivali u objekte na području Slavonskog Broda, u Starom Topolju, Oriovcu i Brodskom Stupniku. Objekti napada su bili ugostiteljski objekti, benzinske postaje, obiteljske kuće, automehaničarska radnja, urarska radnja, trgovina, a u jednom slučaju agregat iz kojeg su otuđili gorivo. Otuđili su motocikl, novac i razne predmete (laptope, LCD TV, razne satove, cigarete, mobitele, nakit, obuću, odjeću i slično).

Jučer su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad petoricom mladića (16-godišnjak, dvojica 17-godišnjaka, 18-godišnjak i 21-godišnjak) potvrdili sumnju u počinjenje tri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe. Oni su (uglavnom po dvojica) od sredine lipnja do kraja srpnja provalili u dva ugostiteljska objekta, jednu tvrtku na području Slavonskog Broda, otuđivši novac i razne predmete, kao što su: LCD TV, više mobitela, prijenosnih računala, monitora i slično, a iz jedne obiteljske kuće u Donjoj Vrbi su otuđili računalo, printer i video igre.

Policija je motocikl i dio raznih otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima, a za preostalim nastavlja traganje. Sveukupna materijalna šteta bez stručne procjene iznosi oko 110 tisuća kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv svih osumnjičenika slijede posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.



Pisane vijesti