Slavonski Brod: Vjetar čupao prometne znakove iz zemlje

 

Jučer od 11.30 do 15 sati za vrijeme vremenskih nepogoda i jakog vjetra (kiša, snijeg) na području iz nadležnosti rada Policijske postaje Slavonski Brod policijski službenici su intervenirali na veći broj dojava građana.

Pritom je uslijed jakog vjetra oštećeno 11 osobnih automobila zbog padanja stabala (Trg Pobjede, Štrosmajerova ulica), žbuke sa stambenih zgrada (Trg Pobjede, Vukovarska ulica), dva reklamna panoa (Slavonija II), reklame trgovine (Vinogradska ulica), odnosno limene krovne konstrukcije (Zagrebačka ulica). U Trnjanima je iz ležišta izbačena kućica za putnike na autobusnom stajalištu, koja je oštetila dva vozila. Na Trgu Pobjede policijski službenici su promet obustavili od 12 do 12.50 sata iz razloga sigurnosti građana jer je otpadala žbuke sa vanjskih zidova zgrade, a u Ježeviku je palo nekoliko stabala na kolnik, pa je promet bio zatvoren od 12.55 do 16.30 sati.

 Na području Policijske postaje Vrpolje evidentne su četiri intervencije zbog pada stabala na kolnik (Divoševci, Jaruge i Novi Grad, gdje se promet odvijao naizmjenično), čupanja više prometnih znakova iz zemlje (Velika Kopanica), te kidanja i loma polubranika na prijelazu željezničke pruge (Staro Topolje).

Policija je intervenirala i na dojave u Policijskoj postaji Nova Gradiška u šest slučajeva, zbog pucanja dimnjaka i oštećenja krovišta (Nova Gradiška), čupanja i pada stabala (Staro Petrovo Selo), rušenja zida dvorišne zgrade (Godinjak), oštećenja vodiča električne energije (Staro Petrovo Selo i Vrbova), pucanja polubranika na prijelazu željezničke pruge (Kovačevac) i oštećenja uređaja za davanje znakova prometnim svjetlima namijenjen pješacima (Nova Gradiška).

Nije bilo informacija o ozlijeđenim osobama.

             

             



Pisane vijesti