Španjolski veleposlanik u oproštajnom posjetu kod ministra Karamarka

Slika topvijesti/godina2010/studeni/spanjolac/spanjolac_rukovanje.jpg

U oproštajni posjet NJ. E. gospodina Manuela Salazara, veleposlanika Kraljevine Španjolske u RH, primio je danas ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko.

Ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko primio je danas, 30. studenoga, u oproštajni posjet NJ. E. gospodina Manuela Salazara, veleposlanika Kraljevine Španjolske u RH.

Na upit ministra Karamarka kako mu je tijekom njegova mandata bilo u Zagrebu, veleposlanik Salazar je odgovorio: - Meni i mojoj obitelji bilo je jako lijepo u Zagrebu. Zadovoljan sam jer su  naši bilateralni odnosi osjetno napredovali, jako su se poboljšali i važno mi je što sam imao osjećaj da sam i ja tomu dao svoj doprinos. U tom kontekstu je istaknuo dobru suradnju između MUP-a RH i  MUP-a Kraljevine Španjolske na području suzbijanja kriminala u protekle četiri godine te kazao  kako se nada da će uskoro uslijediti i potpisivanje Sporazuma o suradnji dviju prijateljskih zemalja vjerujući da će se naša bilateralna suradnja i dalje uspješno razvijati te da ćemo uskoro postati članicom Europske unije.

- Vi ste boravili u RH u njezinu najvažnijem razdoblju: bili ste svjedok jednog doista važnog procesa, procesa pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji i svjedočili preobrazbi hrvatske države, naglasio je ministar Karamarko obraćajući se veleposlaniku Salazaru koji se složio s njim, izjavivši kako Hrvatska više nije ista kao na početku njegova mandata u Veleposlanstvu. - Hrvatska se mijenjala i napredovala, pružali smo vam maksimalnu podršku na vašem putu u EU – ustvrdio je veleposlanik.

Uz izraženo obostrano zadovoljstvo zbog uspješne bilateralne suradnje dviju prijateljskih zemalja, veleposlanik Salazar je zahvalio ministru Karamarku i MUP-u na uspješnoj suradnji na području sigurnosti, posebice sigurnosti španjolskih turista koji posjećuju Hrvatsku. Zahvalivši na kraju ministru na prijemu, veleposlanik Salazar je izrazio uvjerenje u nastavak i razvitak dobrih odnosa s njegovim nasljednikom u španjolskom veleposlanstvu, sa željom da s jednakom upornošću nastavimo rješavati sva pitanja na putu ulaska u EU. Ministar je zahvalio veleposlaniku Salazaru na svemu te mu, u znak sjećanja na boravak u RH, poklonio Zlatnu značku MUP-a.



Pisane vijesti