Spašen teško ozlijeđeni migrant

Muškarcu ozlijeđenom prilikom pada sa stijene odmah je pružena prva pomoć, a potom su ga na nosilima donijeli do prve pristupačne ceste

Foto: MUP RH

Sinoć u 20.55 sati policijski službenici Postaje granične policije Korenica su prilikom pojačanog postupanju suzbijanje nezakonitih migracija na makadamskom putu u mjestu Šeganovac uhvatili dva muškarca bez osobnih dokumenata, a koji su tom prilikom izjavili da se u šumskom predjelu planine Plješevica, iznad naselja Šeganovac, nalazi muškarac koji se teško ozlijedio prilikom pada sa stijene. O svemu je odmah obaviještena i Hitna medicinska pomoć iz Korenice te se krenulo u potragu za osobom.
 
Policijski službenici Postaje granične policije Korenica, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i tim Hitne medicinske pomoći su nakon nekoliko propješačenih kilometara na opisanom mjestu zatekli ozlijeđenog muškarca koji je ležao na tlu. Ozlijeđenom muškarcu je odmah pružena prva pomoć, a potom su ga na nosilima donijeli do prve pristupačne ceste gdje ih je čekalo vozilo Hitne medicinske pomoći. Nakon pregleda u Općoj bolnicu u Gospiću utvrđeno je kako je teže ozlijeđen te je na daljnje liječenje upućen u KBC Rijeka gdje je i zadržan.
 
S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.
 
 

Stranica