Specijalistički seminar iz gospodarskog kriminaliteta i korupcije

Petodnevni Specijalistički seminar za policijske službenike koji provode kriminalistička istraživanja iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije završio je 30. studenog na Policijskoj akademiji

Foto: MUP

Seminar je održan je u organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije i Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje gospodarskog kriminaliteta i korupcije za 21 polaznika, policijske službenike koji provode kriminalistička istraživanja iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Na seminaru su sudjelovali i predstavnici DORH-a, USKOK-a, Porezne uprave, Carine, Ureda za sprječavanje pranja novca, Ministarstva državne imovine i FINE uz predočenje slučajeva iz prakse.

Predavanja je održalo 22 predavača s ciljem unaprjeđenja praktičnih i teoretskih znanja policijskih službenika koji provode kriminalistička istraživanja iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije, prezentacije novih pojavnih oblika gospodarskog kriminaliteta sa prijedlozima istraživanja istih kao i ujednačenog postupanja u organizacijskim jedinicama gospodarskog kriminaliteta u policijskim upravama.

Tematska odrednica je nastavak sa radnog sastanka linije rada gospodarskog kriminaliteta i korupcije koji je održan u mjesecu svibnju ove godine u Valbadonu a koji se odnosio na pravni i institucionalni okvir djelovanja, najbolju praksu i probleme u postupanju s osvrtom na organizirane porezne prijevare, zlouporabe u sustavu PDV-a po modelu kružnih prijevara – analize slučajeva iz prakse, imovinske izvide kao i međunarodnu policijsku suradnju kod poreznih prijevara.

Seminar se nastavlja tijekom i tijekom 2019. godine kada će se, sukladno Planu obrazovanja i školovanja, specijalizacije, stručnog osposobljavanja i usavršavanja, Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju, održati još dva seminara.


Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon