Spriječeni u pokušaju ilegalnog prelaska granice

Slika PU_PG/granicna_policija01.jpg

Službenici granične policije Policijske uprave primorsko-goranske u subotu, 3. prosinca, oko 12.10 sati, na području mjesta Mučići u blizini državne granice zatekli su četiri strana državljana. Riječ je o državljanima Afganistana starosti od 18do 27 godina koje je u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječila policija. Svi navedeni stranci su privedeni u Postaju granične policije Rupa....

FOTO:Ilustracija

Službenici granične policije Policijske uprave primorsko-goranske u subotu, 3. prosinca, oko 12.10 sati, na području mjesta Mučići u blizini državne granice zatekli su četiri strana državljana. Riječ je o državljanima Afganistana starosti od 18 do 27 godina koje je u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječila policija. Svi navedeni stranci su privedeni u Postaju granične policije Rupa gdje je u provedenom postupku utvrđeno kako su spomenuti tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj koji su samoinicijativno napustili prihvatilište za azilante s namjerom pokušaja nezakonitog prelaska  granice s Republikom Slovenijom.

Nakon završetka postupanja svi državljani Afganistana sankcionirani su prema odredbama Zakona o nadzoru državne granice te upućeni u prihvatilište za azilante.



Pisane vijesti