Sprječavali policijske službenike tijekom intervencije

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Danas, 22. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana rođ. 1960. i 1952. godine poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Foto: Ilustracija

Danas, 22. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana rođ. 1960. i 1952. godine poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni supružnici jučer, 21. srpnja, oko 11.45 sati u svojoj obiteljskoj kući u Svetom Ivanu Žabnu sprječavali policijske službenike tijekom postupanja po prekršaju drskog ponašanja, počinjenog od strane osumnjičene rođ. 1960. g., a na štetu dvije susjede. Osumnjičenik rođ. 1952. g. je fizički napao policijskog službenika udarivši ga i uhvativši ga za vrat a osumnjičenica ga je izgrebala po lijevoj podlaktici i udarila ga nogom u trbuh. Odmah potom prestali su s napadom i pružali su pasivni otpor daljnjem postupanju. Uporabom fizičke snage i sredstava za vezivanje osumnjičenici su dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog jela Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Križevcima redovnim putem.     



Pisane vijesti