Stradao u lovu

Slika PU_I/ckv_vjestacenje_metka03.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 60-godišnjakom iz Pule utvrđena je osnovana sumnja da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Foto: ilustracija 

Dana 8. studenoga policija je zaprimila liječničku prijavu o ranjavanju jednog građanina prilikom provedbe skupnog lova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 60-godišnjakom iz Pule utvrđena je osnovana sumnja da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Osnovano se sumnja da je 60-godišnjak, inače iskusan lovac, dana 31. listopada oko 15,30 sati na području zajedničkog lovišta kojim lovno gospodari LD "UNION", upucao 68-godišnjaka iz Pule.

Isto je počinjeno na način što je 60-godišnjak, višegodišnji član navedenog lovačkog društva,  prilikom skupnoga lova temeljem pismenog dopuštenja za lov divljači, prilikom kretanja lovištem na lokaciji Šijanska šuma – Valtura, u jednoj fazi lova sa sobom vodio oštećenog 68-godišnjaka koji nije lovac niti član lovačkog društva, te uporabio lovačko oružje i naboje u suprotnosti odredbama lovnog zakonodavstva i lovne etike, lakomisleno držeći da neće učiniti ništa opasnoga za ljude u neposrednoj blizini te bez prethodne provjere sigurnosti, pucanjem iz lovačkog oružja doveo u opasnost 68-godišnjaka koji se nalazio na stazi unutar šume iz koje su izletjele tri prepelice, a na koje je lovac pucao iz svoje lovačke puške. Prilikom pucanja dvije su kuglice sačme pogodile u lice 68-godišnjaka, te mu nanijele teške tjelesne ozljede. Na taj je način iz nehaja, opće opasnom radnjom i opće opasnim sredstvom izazvao opasnost za život i tijelo oštećenog.

Protiv 60-godišnjaka slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave redovnim putem.

I ovom prilikom upozoravamo lovce da se za vrijeme trajanja lovne sezone pridržavaju svih propisanih mjera zaštite tijekom lova, a građane upozoravamo da prilikom kretanja u prirodi budu oprezni kako bi se izbjegla ovakve i slične situacije.



Pisane vijesti