Suradnja graničnih policija RH i BiH

Slika topvijesti/godina2010/LISTOPAD_2010/granica_4-11.jpg

Predstavnicima tehničkog osoblja Granične policije Bosne i Hercegovine održana je prezentacija Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom  na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu "Bajakovo"

Foto: MUP

Kako bi se i dalje razvijala dobre suradnja između graničnih policija Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine  2. studenoga ove godine na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu "Bajakovo" održana je prezentacija Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom (NISUDG) predstavnicima tehničkog osoblja Granične policije Bosne i Hercegovine. Prezentaciju su održali predstavnici Uprave za granicu i Uprave za razvoj, opremanje i potporu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a ista se sastojala od korisničkih mogućnosti samog sustava, te od tehničkih i telekomunikacijskih rješenja koja podržavaju rad istog. Prilikom prezentacije objašnjene su sve četiri razine funkcioniranja ovog sustava (razina graničnog kontrolora, voditelja smjene, analitičara i administratora) te je također omogućen uvid u konkretnu provjeru putnika, dokumenata i vozila prilikom obavljanja granične kontrole na kontrolnoj traci.

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izrazili su ovom prilikom kolegama iz Bosne i Hercegovine spremnost i želju za pružanjem stručne pomoći i u budućnosti, kako bi Granična policija Bosne i Hercegovine u što je moguće kraćem roku unaprijedila proces obavljanja granične kontrole na svojim graničnim prijelazima i time povećala sigurnost cijele regije.  



Pisane vijesti