Suradnja policije i građana

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/stop_policija8.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka, Ankica Mesić i Marijan Geci, 19. su ožujka od 16 do 19 sati  u trgovačkom centru u Zvonimirovoj ulici u Rijeci održali preventivni info-pult. Kako je bila subota, trgovački centar posjetili su brojni građani koji su razgledavali ili obavljali kupovinu, što je policijskim službenicima omogućilo da na ovaj način informiraju i educiraju veći broj građana o samozaštiti od raznih kažnjivih radnji.

Budući da su trgovački centri, kao i druga mjesta gdje se okuplja veći broj ljudi pogodni za počinjenje tzv. džepnih krađa građanima su podijeljeni promidžbeni letci o prevenciji i zaštiti od ove vrste kaznenih djela. Letci o prevenciji džepnih krađa su na inicijativu policijskih službenika dijeljeni većim dijelom osobama starije životne dobi, koji su često oštećeni baš ovakvim kaznenim djelima, a uz podjelu letaka policijski službenici razgovarali su s građanima te ih dodatno uputili kako se mogu zaštititi da ne postanu žrtvom kaznenog djela. Također, ovo je bila prilika da se građani upoznaju i s prevencijom provala u kuće, stanove i u vozila.

Građanima je podijeljeno više od 240 letaka o spomenutoj problematici, a dobar dio građana se zaustavio i popričao s policijskim službenicima iznoseći svoja iskustva i prijedloge, ali i podršku za ovakav način približavanja policije građanima u cilju povećanja sigurnosti i međusobnog povjerenja.



Pisane vijesti