​Svečano obilježavanje 24. obljetnice grada Zaprešića

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, sudjelovao je na svečanom obilježavanju 24. obljetnice grada Zaprešića.


Foto: MUP

Povodom dvadeset i četvrte obljetnice grada Zaprešića u Novim dvorima Jelačićevim u Zaprešiću održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća kojoj je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Zaprešića Drago Bago, prije svega zahvalivši sugrađanima na doprinosu prosperitetu grada, koji je odmah potom i dočaran u kratkom filmu o gradskim postignućima u posljednjih godinu dana.
Okupljenim uzvanicima obratio se i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Govorio je o razvoju grada, koliko su i na koje točno načine napredovali u posljednjih 20-ak godina od kada je Zaprešić iz malog mjesta pored Zagreba prerastao u treći po veličini grad u Zagrebačkoj županiji i treći po kvaliteti života u Hrvatskoj. Predstavio je i najnovije infrastrukturne projekte i kapitalne investicije u zaprešićkom kraju, koliko je novaca i iz kojih izvora u njih uloženo, pri čemu je u odnosu na ravnomjerni razvoj istaknuo fokus Grada na poduzetnike, obrazovanje i sport.

Na sjednici su dodijeljene i nagrade zaslužnima, a prigodnim govorima radost slavljeničkog grada za sva njihova postignuća podijelili su načelnik općine Kiseljak iz BiH Mišurić Ramljak, gradonačelnik Kaštela Ivanović, župan Zagrebačke županije Kožić, te izaslanici predsjednice države, Sabora i Vlade – Bota, Božinović i Reiner.  

Uz čestitku na učinkovitom načinu upravljanja gradom, potpredsjednik Božinović zaključio je da osim energije koju uprava grada pokazuje, tu su stabilnost i kontinuirani opći napredak koji Zaprešić čine stvarno prepoznatljivim mjestom u kojem je ugodno živjeti i podizati obitelj.

„Čestitam na svim ostvarenim rezultatima, na svemu onome što je pokrenuto i što ćemo tek obilježavati u godinama koje dolaze, a prije svega na sustavnoj brizi koju pokazujete za naš kraj i za sve naše sugrađane, prije svega kad govorimo o njihovom blagostanju.“

Naveo je da je Zaprešić upravo primjer grada koji napreduje iz godine u godinu, iz čega se može zaključiti puno ne samo o Zaprešiću i Zagrebačkoj županiji, već i o Hrvatskoj.

„Zato smo mi na početku mandata ove Vlade zauzeli čvrst kurs stvaranja državno-lokalnog partnerstva, suradnju sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, jer samo na taj način možemo jedni drugima pomoći ukazati na probleme i dogovoriti zajedničke akcije“, rekao je Božinović naglasivši kako je upravo to omogućilo potpomaganje strateških projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, promicanje i olakšavanje korištenja europskih fondova, i pojačano kretanje u smjeru ulaganja u ravnomjeran regionalni i ruralni razvoj sa ciljem unaprjeđenja života i otvaranja novih radnih mjesta.

Takav posao se radi organizirano, sustavno i planski, a ova Vlada je u tri godine napravila takve iskorake koji su zatečene trendove okrenuli u pozitivne, nastavio je Božinović izloživši konkretne brojke u pomacima na pojedinim područjima poput zaposlenosti, visine plaća, iskorištenosti EU fondova i slično.  

„Svi skupa smo na dobrom putu i trebamo nastaviti na tom putu“, zaključio je Božinović rekavši kako je prije ove sjednice bio na otvaranju novog proizvodnog pogona tvrtke „Naše klasje“ u Kupljenovu, što je jedna od potvrda takvog smjera.

Svečanu sjednicu je odličnim glazbenim izvedbama uveličao Kvartet Gubec.

Pisane vijesti | Obilježavanje godišnjica | Društvo i zajednica