Svi žele postati policajci

Slika topvijesti/godina2010/PROSINAC/katolicka skola/TX1.jpg

U učionici interventne jedinice policije pokazana im je oprema i naoružanje interventne jedinice policije, a potom su imali priliku vidjeti službena vozila i opremu koju koristi prometna policija

 

Danas, 9. prosinca, učenici drugih razreda Katoličke osnovne škole u Šibeniku, u pratnji svojih nastavnica, došli su u organizirani posjet Policijskoj upravi šibenskoj. Tom prigodom djeca su se upoznala s opremom i naoružanjem policajaca te s vozilima koja koristi policija.

U učionici interventne jedinice policije pokazana im je oprema i naoružanje interventne jedinice policije, a potom su imali priliku vidjeti službena vozila  i opremu koju koristi prometna policija. Posebno oduševljenje izazvalo je izvođenje vježbe traganja za drogom, službenog policijskog psa, kao i prilika da svako dijete isproba službeno vozilo tzv. presretač  te da sjedne na policijski motocikl  - na kojem su se zatim djeca i fotografirala. Kroz igru i zabavu naučili o poslovima policije, ali su poučeni i samo zaštitnom ponašanju.

Nakon niza pitanja o tome kako se postaje policajac i njihovom uzrastu primjerenih odgovora na brojna pitanja o zanimanju policajca, u prostorijama našeg restorana im je organizirana i zakuska, a pridružio im se i njima znani naš policijski kapelan don Darko Poljak.

 Posjet je završio uz zahvale policijskim službenicima  i obećanje da će gotovo svi postati - policajci.



Pisane vijesti