Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Slika ILUSTRACIJE/pistolj_I_lisice.jpg

Osumnjičeni je, radi prethodnih provalnih krađa u njegovu vikendicu na petrinjskom području, u kućište brusilice koju je posjedovao umetnuo eksploziv.

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu 68-godišnjeg državljanina RH.

Osumnjičeni je, radi prethodnih provalnih krađa u njegovu vikendicu na petrinjskom području, u kućište brusilice koju je posjedovao umetnuo eksploziv u namjeri da spriječi daljnje provale, iako je bio svjestan da na taj način može prouzročiti smrt ili tjelesnu ozljedu osobe koja dođe u kontakt s njom. Brusilicu je, zajedno s drugom, odložio u ormar jedne od prostorija vikendice.

Navedene brusilice je 11. studenoga 2015. godine iz ormara uzeo njegov 68-godišnji brat. Idućeg  dana je u svojoj garaži u Ulici Tina Ujevića u Sisku isprobavao njihovu ispravnost te je došlo do aktiviranja umetnutog eksploziva i eksplozije, od koje je 68-godišnji brat na mjestu smrtno stradao.

Osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.



Pisane vijesti