Treća međunarodna konferencija "Sigurnost u turizmu - SIGTUR 2017"

Slika topvijesti/2017/studeni/gadmin.jpg

Treća međunarodna konferencija "Sigurnost u turizmu - SIGTUR 2017" u organizaciji Hrvatskog instituta za urbanu sigurnost i časopisa Zaštita, a pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva turizma održava se 16. i 17. studenog u zagrebačkom hotelu Westin.

Treća međunarodna konferencija "Sigurnost u turizmu - SIGTUR 2017" u organizaciji Hrvatskog instituta za urbanu sigurnost i časopisa Zaštita, a pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva turizma održava se  16. i 17. studenog u zagrebačkom hotelu Westin.

Cilj je konferencije na jednom mjestu okupiti stručnjake iz regije, Europe i svijeta koji se bave sigurnošću turizma te njihova znanja i iskustva prenijeti na lokalnu razinu Hrvatske i regije. Industrija sigurnosti se nastoji povezati s turističkom industrijom i tako dati svoj doprinos jačanju sigurnosnog aspekta hrvatskog i regionalnog turizma.

Ministarstvo unutarnjih poslova na konferenciji je prvog dana održavanja predstavljao Damir Bogdanović, policijski službenik Ravnateljstva policije, Uprave policije čija je tema izlaganja bio projekt „Sigurna turistička sezona“.

Nakon općenitog prikaza značajki turističkog prometa u Republici Hrvatskoj, prisutne je informirao o ključnim sigurnosnim pokazateljima te uočenim trendovima u području sigurnosti. U izlaganju se osvrnuo na najfrekventnije granične prijelaze i implementaciju Schengenskog informacijskog sustava (SIS) u Republici Hrvatskoj, a također je sve prisutne upoznao i sa funkcioniranjem mobilne aplikacije za građane „Sigurnost i povjerenje na dlanu“. Poseban naglasak u svom izlaganju stavio je na aktivnosti hrvatske policije tijekom turističke sezone te međunarodnu policijsku suradnju sa praktičnim prikazom rasporeda stranih policijskih službenika na našoj obali.

Na kraju programa sudjelovao je u panel raspravi sa Slavenom Gospićem iz Zaton Holiday Resorta, Emirom Lojićem iz Adris grupe te Milovanom Kevićem  iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.



Pisane vijesti