Treća radionica o osnovama mrežne forenzike

U protekla dva tjedna u sjedištu CARNeta u Zagrebu održana je treća radionica u suradnji Nacionalnog CERT-a i Ministarstva unutarnjih poslova RH na temu osnova mrežne forenzike, objavio je CARNet.  

U protekla dva tjedna u sjedištu CARNeta u Zagrebu održana je treća po redu radionica u suradnji Nacionalnog CERT-a i Ministarstva unutarnjih poslova RH na temu osnova mrežne forenzike, objavio je CARNet.

Povod za održavanje nove radionice je brzi napredak i konstantna mijena internetskih komunikacijskih tehnologija i usluga te predstavlja nastavak edukacije i suradnje Nacionalnog CERT-a i Ministarstva unutarnjih poslova RH započete 2009. godine.

I ove je godine za radionicu iskazan velik interes pa je organizirana u dva zasebna termina. Spektar pokrivenih tema bio je vrlo opsežan, što je rezultiralo time da su polaznici dobili široko znanje iz modernih komunikacijskih i računalnih tehnologija. Riječ je o temama vezanim uglavnom uz komunikaciju putem interneta te njihovu naknadnu dubinsku analizu.

Sama nastava i vježbe održane su u moderno opremljenoj učionici mrežnih tehnologija smještenoj u sjedištu CARNeta, gdje su polaznici i u praksi mogli isprobati i proučiti sve što su naučili tijekom predavanja. Puno praktičnog rada uz teoretsku podlogu predavanja osiguralo je dobro utvrđivanje gradiva te samostalnu primjenu u budućem radu. Na kraju navedenih radionica polaznici su stekli znanja koja će im omogućiti uspješnije i brže rješavanje slučajeva vezanih uz zlouporabu interneta i njemu srodnih tehnologija, za što su primili i odgovarajuću diplomu.

Nacionalni CERT je osnovan 2008. godine, temeljem Zakona o informacijskoj sigurnosti kao nacionalno tijelo za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj, a ustrojen je kao zasebna organizacijska jedinica unutar Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.   



Pisane vijesti