Tribina: „Prometne nesreće, kako spriječiti i što nakon“

Slika topvijesti/2014/Studeni/tribina01.jpg

Cilj je preventivno djelovati na sve sudionike u prometu. Posebno se želi djelovati na mlađe sudionike da s pojačanim oprezom sudjeluju u prometu i na taj način osobno pridonesu ne samo svojoj već i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U Sveučilištu Dubrovnik, danas, 7. studenoga održana je javna tribina na temu „Prometne nesreće, kako spriječiti i što nakon“. Tribinu je organizirala Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, a njezin cilj je preventivno djelovati na sve sudionike u prometu. Posebno se želi djelovati na mlađe sudionike da s pojačanim oprezom sudjeluju u prometu i na taj način osobno pridonesu ne samo svojoj već i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

O stanju sigurnosti u cestovnom prometu te o preventivnim i represivnim aktivnostima koje Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poduzima kada je u pitanju prevencija prometnih nesreća i njenih posljedica, govorio je policijski službenik Službe policije Denis Pavela.

Pored predstavnika policije, na tribini je govorio i dr. Grilec, psihijatar Opće bolnice Dubrovnik koji se osvrnuo na utjecaj psihoaktivnih sredstava u prometu te odnos brzine i težine ozlijede. O samom nastanku prometne nesreće, uz objašnjenje što se događa u prometnoj nesreći, govorio je gost tribine dr. Željko Marušić, docent na zagrebačkom fakultetu Prometnih znanosti. Na kraju tribine prisutnima se obratio bračni par Ogresta koji su iznijeli svoja iskustva života nakon što im je  u prometnoj nesreći prije četiri godine nastradao sin.

Tribini su prisustvovali brojni učenici iz srednjih škola s područja Dubrovnika kao i studenti sa dubrovačkog Sveučilišta, predstavnici auto škola, zdravstvenih institucija, tvrtki za održavanje cesta, Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i dr. Također svojim prisustvom tribinu su podržali: zamjenik župana Davorko Obuljen i pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić, kao i zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž.



Pisane vijesti