Trojica policijskih službenika otputovala u EULEX mirovnu misiju na Kosovo

Slika topvijesti/godina2010/studeni/Perusic_mm.jpg

Danas, 7. studenog 2010., u popodnevnim satima trojica policijskih službenika otputovala su u Prištinu, u EULEX mirovnu misiju na Kosovu. 

Danas, 7. studenog 2010., u popodnevnim satima trojica policijskih službenika otputovala su u Prištinu, u EULEX mirovnu misiju na Kosovu.

Alen Perušić, policijski službenik Odsjeka terorizma i ekstremnog nasilja u PU primorsko-goranskoj u mirovnoj će misiji raditi na mjestu savjetnika za organizirani kriminalitet i terorizam u Upravi za borbu protiv organiziranog kriminaliteta u Glavnom zapovjedništvu misije.

Damir Pintar, policijski službenika MUP-a u sjedištu, Odjela posebnih kriminalističkih poslova u mirovnoj će misiji također biti raspoređen na radno mjesto službenika za posebne kriminalističke poslove u Odjelu za organizirani kriminalitet.

Damir Pasek, policijski službenik PU zagrebačke u mirovnoj će misiji obnašati dužnost savjetnika za viši menadžment na nivou policijske postaje u regiji Lipljan.

Svoj trojici policijskih službenika ovo je drugi odlazak u mirovnu misiju na Kosovo. Naime, oni su sudjelovali u misiji UNMIK od 1. rujna 2008. do 21. siječnja 2009. godine kada su se vratili jer je misija prestala s radom. U misiju Europske unije, EULEX-Kosovo tom prilikom prešao je iz UNMIK-a samo policijski službenik Alen Perušić kojemu je mandat u EULEX-u završio 2. svibnja 2009. godine.

Navedeni kontingent na Kosovu će boraviti godinu dana. Kao i prije dvije godine i ovaj puta našim je kolegama glavni motiv prijave i odlaska u mirovnu misiju bio stjecanje novih radnih iskustava iz europske prakse.



Pisane vijesti