U akciji GAMER uhićeno 18 osoba

Slika ILUSTRACIJE/policija2.jpg

U zločinačko udruženje povezalo se 18 osoba te su priređivale nedozvoljene igre na sreću i tako ostvarile nepripadnu imovinsku korist.

Foto: ilustracija

Policijski službenici PU varaždinske su, u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i više policijskih uprava te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, završili kriminalističko istraživanje u sklopu operativne akcije Gamer. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljene igre na sreću, zločinačkog udruženja te počinjenje kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja, policijski su službenici uhitili 18 osoba na području policijskih uprava varaždinske, zagrebačke, sisačko-moslavačke, šibensko-kninske i brodsko-posavske.

Utvrđeno je da su se osumnjičene osobe povezale u zločinačko udruženje kako bi se bavile djelatnošću javnog priređivanja igara na sreću bez odobrenja Ministarstva financija, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.  U više ugostiteljskih objekata na području navedenih policijskih uprava postavljali su tzv. touch-screen računala putem kojih su se odvijale nedozvoljene igre na sreću. Time su od siječnja 2016. do početka ožujka 2017. ostvarile nepripadnu imovinsku korist. 

Osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je policija podnijela kaznenu prijavu USKOK-u.  



Pisane vijesti