U akciji "Router" uhićeni krijumčari ljudi

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/GRBB-1.jpg

Tom prilikom je protuzakonito prebačeno najmanje 28 stranih državljana za novčanu naknadu od 400 eura po osobi te su na taj način ostvarili nepripadajuću imovinsku korist u iznosu od najmanje 11.200,00 eura. Novac su međusobno podijelili, ovisno o ulogama u pojedinom prebacivanju

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (SSKOK Osijek), u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje kodnog naziva „ROUTER“ nad osmoricom hrvatskih državljana (1966., 1979., 1960., 1964., 1994., 1988., 1956. i 1969.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja, počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su osumnjičeni od 23. ožujka do 18. svibnja 2017. na području Republike Hrvatske i Republike Srbije organizirali i izvršili protuzakonito prebacivanje osoba iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku u najmanje četiri navrata. Tom prilikom je protuzakonito prebačeno najmanje 28 stranih državljana za novčanu naknadu od 400 eura po osobi te su na taj način ostvarili nepripadajuću imovinsku korist u iznosu od najmanje 11.200,00 eura. Novac su međusobno podijelili, ovisno o ulogama u pojedinom prebacivanju.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnijeta kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.



Pisane vijesti