U Čepinu svečano pušten u promet kružni tok

Temeljem Sporazuma Ministarstva unutarnjih poslova o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta, danas, 4. prosinca, u centru Čepina svečano je pušten u promet kružni tok

Foto: PU osječko-baranjska
 
Kružni tok sagrađen je na mjestu gdje se nalazilo tzv. Y raskrižje, na kojem je preglednost bila nepotpuna, što je u velikoj mjeri otežavalo uključivanje u promet na siguran način iz Ulice kralja Zvonimira. Promet je bio i jakog intenziteta, što je znatno smanjivalo protočnost na ovom mjestu.

Stručne službe Ministarstva unutarnjih poslova, u okviru Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, analiziraju kritične točke diljem Republike Hrvatske kako bi se sigurnost podigla na višu razinu i smanjio broj prometnih nesreća. Potpisivanjem sporazuma, odnosno rekonstrukcijom raskrižja, koje se pokazalo kao opasno mjesto, htjelo se postići dva osnovna, vrlo važna cilja – veću sigurnost i bolju protočnost prometa.

Na sastanku u prostorijama Općine Čepin, na kojem su sudjelovali načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac, predstavnik Županijske uprave za ceste te načelnik Policijske postaje Čepin Zlatko Pakšec sa suradnicima, prisutni su izrazili svoje zadovoljstvo  i važnost izgradnje kružnog toka, kako za samo mjesto Čepin, tako i za sve građane koji prometuju ovom dionicom ceste.


Pisane vijesti | Javne financije | Planiranje i izgradnja