U Dubrovniku održana konferencija "Securitas Aviation Plaza"

Slika topvijesti/2015/svibanj/Securitas/01naslovna.jpg

U ime potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića na konferenciji je govorila pomoćnica ministra za upravne i inspekcijske poslove Ines Krajčak koja je u svom govoru naglasila

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
 
Tijekom protekla dva dana, 20. i 21. svibnja, u Dubrovniku je održana konferencija "Securitas Aviation Plaza". Radi se o svjetskoj konferenciji namijenjenoj menadžerima i korisnicima usluga Securitas avijacije, te svima uključenima u industriju zračnog prometa. Na konferenciji se govorilo o rizicima i prijetnjama sigurnosti zračnog prometa, novim EU regulativama o pregledu putnika, prtljage i tereta koje će stupiti na snagu u nadolazećem periodu, novim tehnologijama u ovom segmentu, te softverskim rješenjima za izobrazbu RTG operatera.
 
U ime potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića na konferenciji je govorila pomoćnica ministra za upravne i inspekcijske poslove Ines Krajčak koja je u svom govoru naglasila važnost intenzivnijih i sveobuhvatnih aktivnosti koje su usmjerene na uspostavu sigurnosnih standarda u budućem schengenskom sustavu s obzirom da je granica Republike Hrvatske nedavno postala i granica Europske Unije. To je važno za slobodno i sigurno kretanje Unijom kako građana Hrvatske, tako i svih onih koji posjećuju Hrvatsku radi ostvarenja svojih poslovnih ili turističkih interesa.
 
Osim brojnim menadžera i korisnika usluga Securitasa iz raznih zračnih luka u svijetu, na konferenciji su također sudjelovali i brojni predstavnici zračnog prometa Hrvatske: direktor Međunarodne zračne luke Zagreb Berrnard Corre, direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i veza Luko Vuletić, te mnogi drugi zaslužni za razvoj sigurnosti hrvatskog zračnog prometa.
 
Securitas AB jedna je od najvećih svjetskih zaštitarskih korporacija. Broji više od 320 tisuća zaposlenih u 53 zemlje svijeta. Krajem 2011. Securitas je proširio svoj globalni trag i na hrvatsko tržište, te je time postao prva strana zaštitarska tvrtka u Hrvatskoj. Securitas Hrvatska d.o.o. danas broji oko 2.300 zaposlenih diljem Hrvatske.


Pisane vijesti