U Metkoviću zaplijenjeno 63 kg droge

Slika topvijesti/2016/veljaca/Droga_PU_DN_18_2.jpg

Višemjesečno kriminalističko istraživanje, koje su provodili policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, rezultiralo je zapljenom veće količine marihuane. 

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas, 18. veljače, održana je izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja iz domene zlouporabe droga. Na konferenciji su nazočili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl. 

Višemjesečno kriminalističko istraživanje, koje su provodili policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, rezultiralo je zapljenom veće količine marihuane. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana  provedena je pretraga obiteljske kuće na području Metkovića tijekom koje je pronađeno i zaplijenjeno 11 lovačkih patrona, 34 komada streljiva, 200 g marihuane i dvije digitalne vage s tragovima marihuane. Nakon toga je u magazinu u neposrednoj blizini kuće pronađeno 63 kg droge marihuane pakirane u 4 bačve i 10 omota.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo pomaganja u svezi s kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, policija će 65-godišnju hrvatsku državljanku tijekom današnjeg dana dovesti pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je za 46-godišnjim hrvatskim državljaninom raspisana  potraga s mjerom uhititi zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.



Pisane vijesti