U Moldaviji održan 18. sastanak Radne skupine Mirage

Slika topvijesti/2011/Studeni/moldavija.jpg

Ciljevi ovogodišnjeg sastanka bili su evaluacija regionalne suradnje u borbi protiv fenomena trgovanja ljudima i ilegalnih migracija, te rasprava o budućim planiranim aktivnostima i mogućim zajedničkim istragama sa zemljama članicama, koje bi se provodile u suradnji sa SELEC organizacijom. 

Jučer i danas, u gradu Chisinau u Moldaviji održan je 18. sastanak Radne skupine Mirage, inače oformljene radi osnaživanja regionalne suradnje na području suzbijanja trgovanja i krijumčarenja ljudi. Na sastanku je, kao i prethodnih godina, sudjelovalo i izaslanstvo Hrvatske, u čijem su sastavu bili Katrin Gluić, policijska službenica iz Odjela organiziranog kriminaliteta PNUSKOK-a, Lidija Pentavec iz Odjela za nezakonite migracije Uprave za granicu, Diana Kovačević - Remenarić, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu i Milan Miletić, časnik za vezu pri SELEC organizaciji.

Ciljevi ovogodišnjeg sastanka bili su evaluacija regionalne suradnje u borbi protiv fenomena trgovanja ljudima i ilegalnih migracija, te rasprava o budućim planiranim aktivnostima i mogućim zajedničkim istragama sa zemljama članicama, koje bi se provodile u suradnji sa SELEC organizacijom.

Svaka zemlja je prilikom kratkog izlaganja ukazala na nove trendove, mogućnosti poboljšanja kriminalističkih istraživanja te načine poboljšanja međunarodne suradnje unutar SELEC organizacije u vezi navedene problematike.



Pisane vijesti