U Perušiću otvorena privremena Postaje prometne policije

Slika topvijesti/2015/srpanj/PrivremenaPostajaPerusic/naslov.jpg

Kako bi doprinijeli manjem stradavanju sudionika u prometu i ojačali povjerenje u policiju kao javni servis građana, a po uzoru na prošlogodišnje ustrojavanje privremenog specijaliziranog ustrojstvenog oblika tijekom turističke sezone, Policijska uprava ličko-senjska je u suradnji s Ravnateljstvom policije i ove godine organizirala privremeno ustrojavanje Postaje prometne policije na autocesti A-1 za vrijeme

Foto: PU ličko-senjska
 
U prostorijama HAC ONC-a tehničke jedinice Perušić jučer, 1. srpnja, svečano su otvorene prostorije privremene Postaje prometne policije Policijske uprave ličko-senjske tijekom turističke sezone.
 
Kako bi doprinijeli manjem stradavanju sudionika u prometu i ojačali povjerenje u policiju kao javni servis građana, a po uzoru na prošlogodišnje ustrojavanje privremenog specijaliziranog ustrojstvenog oblika tijekom turističke sezone, Policijska uprava ličko-senjska je u suradnji s Ravnateljstvom policije i ove godine organizirala privremeno ustrojavanje Postaje prometne policije na autocesti A-1 za vrijeme turističke sezone.
 
Svečanoj ceremoniji nazočili su predstavnici Ravnateljstva policije, načelnik PU zadarske Neven Paškalin, zamjenik načelnika PU karlovačke Ivica Porubić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske Boris Skeledžić, voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije PU primorsko-goranske Darko Stanković, župan Ličko-senjske županije Milan Kolić, načelnik PU ličko-senjske gospodin Ante Podnar i suradnici, predstavnik Grada Otočca, načelnik Općine Perušić Ivica Turić, zamjenik načelnika Općine Lovinac Daniel Jurjević, predstavnik Općine Brinje i predstavnici HAC ONC-a.
 
Nakon što je voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU ličko-senjske Nikola Karić podnio prijavak načelniku PU ličko-senjske, nazočnima se obratio načelnik Ante Podnar. "Sigurnost cestovnog prometa jedan je od prioriteta u radu Policijske uprave ličko-senjske naročito u vrijeme turističke sezone, zbog čega nadležne službe policijske uprave planiraju provesti čitav niz preventivnih i represivnih aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu. Kao što ste, vjerujem, zamijetili, jedna od takvih aktivnosti jest i ponovno privremeno ustrojavanje Postaje prometne policije ovdje u prostorijama Hrvatskih autocesta u Perušiću. Prošlogodišnje privremeno ustrojavanje Postaje prometne policije na način kako to činimo i ove godine polučilo je očekivane rezultate, što vjerujem da ćemo učiniti i ove godine uz odgovarajući i pravovremen  angažman svih naših partnera a naročito građana kao vozača motornih vozila, što bi trebalo doprinijeti manjem  stradavanju sudionika u prometu, te jačanju povjerenja u policiju kao javni servis građana“, kazao je načelnik Podnar.
 
Načelnik PU ličko-senjske na kraju je istaknuo: "Ukupnost ostvarenih rezultata u prošloj godini na autocesti su oni na kojima temeljimo i očekivanja u ovoj godini. Vjerujemo da će ova privremena Policijska postaja dobiti u budućnosti i svoj trajni oblik čime bi se godinama koje dolaze dao dodatni poticaj hrvatskom turizmu i promicanju ličko-senjske županije, te Republike Hrvatske kao sigurne turističke destinacije."
 
Svečano otvaranje prostorija privremene Postaje završeno je blagoslovom policijskog kapelana PU ličko-senjske Ivana Blaževca.


Pisane vijesti