U prometnoj nesreći smrtno stradala putnica u vozilu

Slika PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Stop_policija.JPG

OSIJEK - U petak, 7. listopada u 9,10 sati u Osijeku, 77-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom desnom prometnom trakom kolnika državne ceste D2.

U petak, 7. listopada u 9,10 sati u Osijeku, 77-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom desnom prometnom trakom kolnika državne ceste D2. Započeo je prestrojavanje na lijevu prometnu traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je u zadnji dio njegova vozila prednjim dijelom udario osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin, koji se kretao lijevim prometnim trakom nepropisnom brzinom kretanja. Od siline udara osobni automobil 77-godišnjaka sletio je u odvodni kanal, udario u kosinu i žičanu zaštitnu ogradu s metalnim stupovima te se zaustavio na travnatoj površini. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 77-godišnji vozač i 48-godišnja putnica iz njegovog vozila, dok je 58-godišnja putnica preminula u večernjim satima u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Promet na državnoj cesti broj dva, od Ulice svetog Leopolda Bogdana Mandića do Svilajske ulice, bio je zatvoren za promet od 9,30 do 11,30 sati i preusmjeren na okolne ulice. Protiv 26-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu.



Pisane vijesti