U Sarajevu započeo završni seminar prve faze projekta SEPCA-e

Slika topvijesti/2011/OZUJAK/seminar_sarajevo.jpg

Zlatko Miletić, izvršni direktor Udruženja šefova policija Jugoistočne Europe – SEPCA, otvorio je danas, 7. ožujka, u Sarajevu trodnevni seminar u sklopu projekta „Intelligence Led Policing in South Eastern Europe (SEE)“. 

Zlatko Miletić, izvršni direktor Udruženja šefova policija Jugoistočne Europe – SEPCA, otvorio je danas, 7. ožujka, u Sarajevu trodnevni seminar u sklopu projekta  „Intelligence Led Policing in South Eastern Europe (SEE)“.

Riječ je posljednjem od tri  seminara - radionice u prvoj fazi projekta tijekom kojeg se predstavnicima policijskih organizacija Jugoistočne Europe predstavlja način funkcioniranja modela policijskog rada rukovođenog kriminalističko-obavještajnim podacima (ILP model), kao i svi elementi potrebni za izradu nacionalnih akcijskih planova za uspostavu ovakvog načina rada.

Ovaj se projekt provodi u okviru SEPCA-e, a pod voditeljstvom i koordinacijom Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova RH i financijskim sponzorstvom švicarske Agencije ta razvoj i suradnju – SDC. U njemu, kao korisnici, sudjeluju predstavnici policijskih organizacija iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Srbije te Republike Srpske i Federacije BiH, dok će predavanja na ovom seminaru održati istaknuti stručnjaci iz Austrije, Nizozemske i Hrvatske.

Tijekom druge faze projekta, uz pomoć međunarodnih stručnjaka, u policijskim organizacijama korisnika implementirat će se nacionalni planovi za uvođenje ILP modela.



Pisane vijesti