Uhićenja „na djelu“ i uporabe sredstava prisile

 

Jučer, 24. svibnja oko 12.30 sat,i na području Jastrebarskog (Plešivica) policijski su službenici tijekom obilaska terena zatekli 16-godišnjaka kako provaljuje u jednu vikendicu. Uhitili su ga, a zbog odbijanja naredbe i sprječavanja njegova bijega, nad njim su uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Šesnaestogodišnjak je odveden u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje. 

Istoga dana oko 16.30 sati na području Črnomerca na Zagrebačkoj aveniji, zaposlenice trgovine u sklopu hotela uhvatile su 40-godišnjaka u krađi parfema. Uz pomoć zaštitara kradljivac je zadržan do dolaska policije a, potom je odveden u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje.    

Jutros, također na području  Črnomerca 0.30 sati u Kustošijanskoj ulici policijski službenici zatekli su 34-godišnjeg državljanina Rumunjske kako provaljuje u poslovne prostorije prodavaonice vina i drugih pića. Ugledavši policijski automobil 34-godišnjak je počeo bježati. No, policijski službenici su ga ubrzo uhitili i nad njim uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), nakon čega je odveden je u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje.



Pisane vijesti