Umjetnici i preventivci primili Zahvalnice MUP-a

Slika topvijesti/2015/listopad/Umjetniciipreventivci/naslovna.jpg
Foto: MUP
 
Za izniman angažman i suradnju u protekloj godini na području prevencije nasilja i senzibilizacije mladih i šire društvene zajednice o važnosti promicanja kulture, dijaloga i tolerancije, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić danas je u Ravnateljstvu policije uručio Zahvalnice Ministarstva unutarnjih poslova poznatom glazbeniku i jazz pijanistu Matiji Dediću te glumcu i voditelju Zlatanu Zuhriću Zuhri.
 
Naime, Matija Dedić i Zlatan Zuhrić Zuhra u svom radu aktivno su promicali važnost društveno odgovornog ponašanja, kulture nenasilja, nediskriminacije i tolerancije te su na taj način doprinijeli izgradnji pozitivnih društvenih vrijednosti kod mladih, uz istovremeno promoviranje preventivnog rada policije.
 
Glavni ravnatelj policije uručio je Zahvalnice MUP-a i policijskim službenicima Sandri Veber, Mariji Goatti Matijević, Sanji Živković, Tomislavu Feriću, Ivi Jakiću, Branku Basariću, Zoranu Konu i Krunoslavu Matazu, koji su također u protekloj godini sudjelovali u provedbi preventivnih programa policije, posebice u području prevencije nasilja. To je rezultiralo i korištenjem novih tehnologija u preventivnom radu policije.
 
U tom smislu, šestomjesečni rad i suradnja uigranog tima policijskih službenika i poznatih umjetnika rezultirala je izradom igrano-dokumentarnog filma "Živim život bez nasilja". Film je premijerno prikazan u zagrebačkom kinu "Europa", a iznimno dobro su ga prihvatili, kako struka, tako i šira javnost te posebice mladi kojima je primarno i namijenjen. Do kraja ove godine film će biti prikazan u kinima u svim hrvatskim županijama.
 
Film progovara o problemu nasilja i iznalazi zajedničko rješenje u stvaranju nenasilnog okruženja kod mlade populacije, a posvećen je Miroslavu Tunjiću, mladiću koji je tragično preminuo kao žrtva nasilja, kao i svim drugim osobama koje su bile žrtve nasilnih delikata.


Pisane vijesti