Upravljao vozilom pod zabranom, a u vozilu otuđeni nakit i novac

Slika PU_KA/MUP_slike/uhicenik01.jpg

U petak 16. veljače na ozaljskom području prilikom postupanja policijskog službenika u prometu prema 27-godišnjaku za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom i koji je uhićen uz uporabu tjelesne snage te je tom prilikom lako ozlijedio policijskog službenika, u vozilu su pronađeni nakit i novac. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 27-godišnjaka sumnjiči da je nakit i novac otuđio 16. veljače na području Ozlja nakon što je provalio u kuću 57-godišnjaka. Tom prilikom vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Ujedno, pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni u spremniku za automatsku pušku pronađeno je streljivo.  Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 27-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog, dok je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela napad na službenu osobu, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i teška krađa 27-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu doveden na nadležno državno odvjetništvo.   

Foto: ilustracija

U petak 16. veljače na ozaljskom području prilikom postupanja policijskog službenika u prometu prema 27-godišnjaku za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom i koji je uhićen uz uporabu tjelesne snage te je tom prilikom lako ozlijedio policijskog službenika, u vozilu su pronađeni nakit i novac. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 27-godišnjaka sumnjiči da je nakit i novac otuđio 16. veljače na području Ozlja nakon što je provalio u kuću 57-godišnjaka. Tom prilikom vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Ujedno, pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni u spremniku za automatsku pušku pronađeno je streljivo. 

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 27-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog, dok je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela napad na službenu osobu, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i teška krađa 27-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu doveden na nadležno državno odvjetništvo. 



Pisane vijesti