Ususret Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Francuskoj pokrenuta web stranica „Ma sécurité“

Slika /2024/7/Naslovna za vijest i za objavu na X-u.png

Stranica omogućuje svim stranim državljanima da se informiraju o sigurnosnim mjerama koje su im na raspolaganju za vrijeme njihova boravka u Francuskoj

FOTO: ilustracija

Nacionalna uprava za javnu sigurnost (DNSP) pri Ravnateljstvu policije (DGPN) Francuske Republike pokrenula je internetsku stranicu „Ma sécurité“ ususret Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama 2024. godine.

Naime, Francuska očekuje dolazak velikog broja posjetitelja iz stranih zemalja te su stoga nadležne službe osmislile i pokrenule internetsku stranicu koja omogućuje svim stranim - pa tako i hrvatskim državljanima, da pripreme vlastita putovanja već u svojim zemljama i da se informiraju o sigurnosnim mjerama koje su im na raspolaganju.

Stranica "Ma sécurité" zajednička je za policijske i žandarmerijske snage, a omogućuje vođenje i usmjeravanje stranih državljana prema različitim uslugama i tele-uslugama koje su dostupne:
  • podnošenje pritužbi,
  • dogovaranje sastanka s policijskim ili žandarmerijskim službenikom,
  • prijava kaznenog djela,
  • dostupne procedure online.
 
„Ma sécurité“ također pruža posjetiteljima različite korisne informacije o Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Stranica je dvojezična (sadržaj je na francuskom i engleskom jeziku), a u sklopu stranice korisnicima je dostupna i chat usluga na više od 130 jezika.

Navedeni chat servis u funkciji će biti 24 sata dnevno 7 dana u tjednu, što će omogućiti stranim državljanima da u bilo kojem trenutku komuniciraju s policijskim ili žandarmerijskim službenikom na svom materinjem jeziku i da im se pruži usluga prilagođena osobnim potrebama.

Ukoliko planirate putovanje na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu, pozivamo vas da se upoznate sa sadržajem stranice „Ma securite“ i funkcionalnostima koje su naši francuski kolege pripremili za vaš siguran i bezbrižan boravak u Francuskoj!




 

 

Priopćenja | Suradnja