Varaždin: Fizički zlostavljao suprugu i prijetio joj smrću

PU varaždinska je danas izvijestila da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad muškarcem starim 43 godine utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da je unatrag dvije godine psihički i fizički zlostavljao svoju 24-godišnju suprugu na taj način da ju je vrijeđao i udarao rukama i nogama po tijelu i vukao za kosu te je držao zatočenu u stanu nekoliko dana tijekom srpnja 2009. godine, što se sve odvijalo u prisutnosti njihovog trogodišnjeg djeteta.

Na taj način se nasilnički ponašao i 11. i 12. listopada kada ju je pretukao, nanijevši joj ozljede u vidu modrica i natučenja, nakon čega je pobjegla u kuću svojih roditelja, a on ju je tada nazivao telefonom i  prijetio joj smrću.

Muškarac je, uz kaznenu prijavu za počinjena kaznenih djela: nasilničkog ponašanja u obitelji (iz članka 215a.), prijetnje (iz članka 129.), zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe (iz članka 213.) i protupravnog oduzimanje slobode (iz članka 124. Kaznenog zakona) doveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati.



Pisane vijesti