Veće zapljene duhana

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/CIGARETE/duhan_novo1.jpg

Pregledom prikolice utvrđeno je da je u njoj prevozio tri kartonske kutije ispunjene s ukupno 210 kilograma suhog prešanog lista duhana, kojeg je namjeravao prodati na području Zagreba

Foto: ilustracija

Prilikom nadzora prometa, jučer u Grubišnom Polju, policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske zaustavili su osobni automobil s prikolicom, kojim je upravljao 47-godišnjak. Pregledom prikolice utvrđeno je da je u njoj prevozio tri kartonske kutije  ispunjene s ukupno 210 kilograma  suhog prešanog lista duhana, kojeg je namjeravao prodati na području Zagreba. Duhan je oduzet, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave za kazneno djelo nedozvoljena trgovina te obavijest Carinarnici Varaždin poradi obračuna trošarine. 

Istog dana policijski službenici za zaštitu državne granice PU splitsko-dalmatinske, u mjestu Bisko, zaustavili su osobno vozilo Passat, makarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 39-godišnjak. Vizualnim pregledom vozila uočena je veća količina rezanog duhana u pvc vrećicama. Tridesetdevetogodišnjak je uhićen i prepraćen s vozilom u Postaju granične policije Trilj gdje je u sklopu kriminalističkog istraživanja mjerenjem utvrđena količina od 151 kilograma rezanog duhana pakiranog u 302 pvc vrećice težine oko 500 grama. Nakon provedenog istraživanja sumnjiči se da je, od za sada nepoznate osobe, tijekom jutra, na imotskom području kupio duhan s namjerom daljnje preprodaje. Nakon provedenog istraživanja  je pušten, a nadležnom Državnom odvjetništvu je upućena kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.



Pisane vijesti