Velika zapljena droge i oružja na području Dalja

Slika topvijesti/2015/srpanj/PUOB_droga_i_oruzje23_7/gore.jpg
Foto: PU osječko-baranjska
 
Danas, 23. srpnja u 12 sati, u prostorijama PU osječko-baranjske održana je izvanredna konferencija za medije vezano za više provedenih pretraga domova i drugih prostorija na području nekoliko policijskih postaja proteklih nekoliko dana temeljem naloga suda. Pretrage su rezultirale pronalaskom veće količine oružja, eksploziva, marihuane i duhana.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjima, sumnja se da je 60-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te krađe. Naime, temeljem naloga suda 22. srpnja izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Dalja koje koristi 60-godišnjak. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto: 222 stabljike marihuane, digitalna vaga, svjetiljke, električni sklopovi, ventilatori, šest ručnih bombi, dva raketna bacača, automatska puška, veća količina streljiva, pištolj, revolver, nekoliko kilograma sitno rezanog duhana te novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Također je utvrđeno da počinitelj nepovlasno trošio električnu energiju na način da je zaobišao mjerno tarifno brojilo za očitanje električne energije. Osumnjičeni 60-godišnjak je uhićen i tijekom dana biti će predan pritvorskom nadzorniku.
 
Osim toga, provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Jučer, 22. srpnja, na temelju naloga suda izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Čepina koje koristi 33-godišnjak te je pronađena električna žarulja sa sjenilom, električna prigušnica, ventilatori, alu-folije različitih dimenzija, mjerač vlažnosti zemlje, dvije stabljike marihuane, PVC drobilica i marihuana težine oko 3 grama. Počinitelj je uhićen i policija PU osječk-baranjske protiv njega podnosi kaznenu prijavu.


Pisane vijesti